Jeg er født i 1968 på landet i Danmark. Det betyder, at jeg er vokset op med nabobørn og sommeraftner i trygge haver. Sammen så vi kvinde- og klassekampen, atomtruslen, apartheid og AIDS. Jeg rejste med mine jævnaldrende ud i verden, der pludselig var åben og tilgængelig. Vi lærte 5 sprog, og at mennesker er vidt forskellige og dog elskeligt ens.
Jeg har åbnet Bornholms første labyrinthave; en familieattraktion og naturprojekt. Vi er en familie med i alt 6 børn, hvoraf de 5 er flyttet hjemmefra. Min mand er sangskriver og musikproducer og arbejder hjemmefra i vores lydstudie.
Jeg har været ingeniør i 20 år, og selvstændig virksomhedskonsulent i mere end 15 år. I de år er vi blevet stadigt mere globale, vi er blevet digitale, vi er blevet gennemsnitligt ældre og så er vi blevet langt klogere på hvilke miljømæssige konsekvenser vi står over for.
Min rolle har været at rådgive erhvervsledere om hvordan vores menneskelige værdier har ændret sig på den baggrund. Erhvervslivet har i stor udstrækning forstået nødvendigheden af at tænke nyt. De er ikke helt sikre på, hvordan de skal forandre sig. Men en stor del af dem er nysgerrige, søgende og på vej. Det skal vores politiske ledelse også være.
I mine øjne er ansvarlig ledelse ikke at gentage et mantra som : ”Vi er simpelthen NØDT til at gøre lidt mere som ”alle andre gør” Og ”Vi er nødt til at gøre lidt mere af det vi altid har gjort”. Vi har prøvet at race efter målsætninger som effektivitet, produktivitet, målbarhed, standardisering.
Jeg mener vigtigere værdier i dag er evne til at være et stærkt led i et dynamisk netværk. Derfor er jeg også helt vild med overskriften Danmark, det bedste land for verden. Og når Alternativet taler om et socialt bæredygtigt samfund som et samfund, hvor den enkelte borger oplever, at livet er kendetegnet ved meningsfuldhed, livskvalitet og social betydning. Så er det uendelig vigtigt. Vi mennesker er vores samfunds allervigtigste ressource.
Vi skal ikke uddanne vores børn og unge til at opfylde et behov i erhvervslivet. Vores børn og unge skal genopfinde vores erhvervsliv. Og det kommer de sikkert til at skulle igen og igen hele deres liv. Jeg har selv opfundet min egen virksomhed. Og jeg har opdraget mine børn til at følge og nære deres passion, for sådan bliver de den stærkeste version af sig selv, og det er også en gevinst for vores samfund.
Den næste bølge af vækst skal stamme fra grøn erhvervsudvikling. Og vækst skal vel at mærke her forstås som vækst i livsglæde og overskud. Jeg er selv både virksomhedsejer og landmand. Vi er nødt til at gøre op med vores fødevareproduktion, vi skal værne om et levende jordlag, en vild natur. Og så skal vi gøre en dyd ud af at give hinanden det spillerum som vores særegenhed, vores traditioner og vores nærhed skaber en unik mulighed for.
Derfor stiller jeg op til kommunalvalget.